Piec

Urządzenia nieodzowne w każdej pizzerii

Obecnie w Polsce bardzo wielką popularnością cieszą się bary typu fast-food, czy też tym bardziej pizzerie, gdzie możemy zjeść smaczną pizzę. Jako że popyt na takie lokale jest na naprawdę wysokim poziomie, nie dziwi szczególnie to, że również i pizzerie powstają jak przysłowiowe grzyby po deszczu. Zajmijmy się w związku z tym niezbędnym w nich sprzętem, bo to, że musi się w nich znajdować, odpowiedni sprzęt gastronomiczny nie podlega chyba żadnym, nawet najmniejszym wątpliwościom. Co zatem na poczet takiego sprzętu możemy zaliczyć?

Piec

Z całą pewnością najważniejszym elementem wyposażenia każdej pizzerii jest rzecz jasna piec do pizzy. Zanim dokonasz ostatecznego wyboru, zastanów w się jaki możesz mieć zbyt i ile pizz dziennie będziesz musiał przygotować.

Sprzęt do przygotowania

Zanim umieścimy pizzę w piecu, najpierw musimy ją jeszcze przygotować. Oczywiście będzie nam łatwiej, jeżeli będziemy dysponować specjalistycznym sprzętem, do którego zaliczymy mikser spiralny, wałkowarki czy nawet stół chłodniczy, na którym konsystencja ciasta staje się idealna. Mikser sprawi natomiast, że będzie ono pulchne i aksamitne a wałkowarki pomogą przy jego formowaniu.

Torby do pizzy

Większość pizzerii pizzę na wynos oferuje w kartonowych pudelkach. Nie możemy powiedzieć, że jest to zły pomysł, ale jeżeli spojrzymy na jej temperaturę, na pewno możemy mieć co do tego sporo zastrzeżeń. Z pewnością o wiele lepiej sprawdzają się tu torby do pizzy. Dlaczego? Najważniejsze jest to, że są to torby izolacyjne, a w związku z tym są gwarancją tego, że pizza do klienta dotrze pełna aromatu i gorąca jak po wyjęciu z pieca.

Tagi: